Lichter lopen, beter ademen, mooier leven
Wim Luijpers & Rudolf Nagiller
ISBN 9789088230097
160 pag.
€ 16,50
Geheel in kleur, met veel foto’s

Gentle Running geldt in Duitsland en Oostenrijk als het best verkochte hardloopboek ooit.

Gentle Running is de nieuwste trend voor hardlopen. Gebaseerd op de Feldenkraismethode, gaat het uit van het lopen, de beweging en het gevoel dat daarbij ontstaat en niet zozeer van trainingsschema’s, stopwatches en hartslagmeters. Bijkomende prettige gevolgen zijn een fit gevoel, gewichtsverlies en stressvermindering.

Het boek Gentle Running is toegankelijk en prettig geschreven, bevat nuttige oefeningen en geeft talloze uiterst praktische tips. Maar wat het vooral uniek maakt: mensen die wilden gaan lopen, maar er niet toe konden komen, krijgen er door dit boek echt zin in. En mensen die al een tijd geregeld hardlopen, halen er zoveel praktische aanwijzingen uit, dat ze met nog meer plezier hun sport beoefenen.

Gentle Running is sexy. Het maakt je leven aangenamer. Het houdt je gezond en je komt goed in je vel te zitten. Het verjongt je lichaam en is vriendelijk voor je gewrichten. Het vermindert angst en stress en zorgt voor een beter humeur. Het versterkt je zelfvertrouwen en stimuleert je fantasie. Het is puur plezier om het bewegen zelf. Gentle Running is natuurlijk hardlopen.

Wim Luijpers is hardloopexpert en -trainer, opgeleid bij het American Feldenkrais Guild en het Institute for Human Movement. Hij is geboren in Nederland, groeide op in Nieuw-Zeeland en woonde lange tijd in Oostenrijk.

Meer over Wim Luijpers